“Geen weegbrug te ver”

ABW levert twee weegbruggen op ABC-eilanden

De ABC-eilanden: hét adres voor zon, zee en strand. En binnenkort ook voor twee bovengrondse weegbruggen! De afzender? ABW. De ontvanger? ENI Environment BV, een afvalverwerkings- en recyclingbedrijf gevestigd in Curaçao. Wat aan deze overzeese deal voorafging, lees je hier.

Open en dichte uitvoering

Er zijn twee bovengrondse 60-tons weegbruggen besteld van 18 meter in lengte en 3 meter breed: een model met een open weegdek en een uitvoering met een dichte bovenplaat. Beiden zijn van gegalvaniseerd staal om de nabijheid van het zeewater het hoofd te bieden.

Het goede advies, de duidelijke installatie-instructies en de pragmatische manier van werken gaven de doorslag om met ABW in zee te gaan.

Bovengrondse weegbrug met open weegdek.

Bovengrondse weegbrug met dichte bovenplaat.

Adviezen waarop de klant kan bouwen

ABW heeft bouwtekeningen geleverd voor het aanleggen van een fundatiestrook waarop de voetplaten gemonteerd worden. Ook zijn tips en aandachtspunten gedeeld met betrekking tot de benodigde voorzieningen op locatie, zoals het aanbrengen van kabelgoten en een stroom- en netwerkvoorziening voor de indicator. Belangrijke adviezen waarop de klant kan bouwen!

Eenvoudige installatie

De installatie van de weegbruggen is gemakkelijk te realiseren; een belangrijke eis vanuit de klant. Er hoeft bijvoorbeeld geen telescoopkraan op locatie te komen om de weegbrugonderdelen op de juiste plaats te krijgen; normaliter een grote kostenpost. Het zwaarste onderdeel van de weegbrug met de dichte bovenplaat weegt slechts 1220 kg en die van het open model 1010 kg. De installatie is met klein transportmaterieel uitvoerbaar.

Kostenbesparende werking

De weegbruggen in kwestie hebben in aanschaf al een hoge prijs-kwaliteitverhouding, maar de klant is bovenal te spreken over de kostenbesparende werking die ervan uitgaan.

Hierbij is een bijzondere rol weggelegd voor de bijgeleverde ABW Weegbrug Software, waarmee de klant weegdata eenvoudig en snel digitaal kan verwerken. Alle gegevens worden direct gebundeld in een handig totaaloverzicht, wat zorgt voor een grote administratieve lastenverlichting.

Daarnaast heeft de klant geopteerd voor volgdisplays met een geïntegreerd stoplichtsysteem. Hierbij kan de chauffeur zien wat het gewicht is, of het gewicht stabiel is en de weging correct is afgerond. En dit alles zonder hiervoor de vrachtwagen te hoeven verlaten. Ook dat levert een forse tijdbesparing op!

Inregelen op afstand

Door middel van een meegeleverde kabel kan ABW vanuit Dronten – hemelsbreed zo’n 8.000 km van de bestemming verwijderd – contact maken met de indicator en deze van afstand inregelen. Kortom: voor ABW is geen weegbrug te ver!

Laat u vrijblijvend adviseren

Ook eens sparren over onze weegbruggen en unieke ABW Weegbrug Software? Onze experts staan graag voor u klaar. Neem contact op voor vrijblijvend advies op maat.