ABW: voor vakkundige installatie van uw weegschalen en toebehoren

Bij ABW kunt u niet alleen terecht voor de aanschaf van hoogwaardige weegsystemen, weegschalen, weegcomponenten en randapparatuur, maar ook voor een complete en werkende oplevering ervan. Onze technische dienst (TD) staat klaar om uw weegapparatuur vakkundig te installeren.

Ondersteuning bij installatie

Onze TD kan diverse installatiewerkzaamheden verzorgen. Denk aan:

  • Netwerkkoppelingen. Wij kunnen uw weegsysteem koppelen aan uw netwerk- en communicatiesystemen voor optimale data-uitwisseling. Dit is naast weegsystemen gekoppeld aan PLC’s via Profinet of EtherNet/IP ook te realiseren met slimme randapparatuur, zoals de R420 indicator van Rinstrum;
  • Installatie van randapparatuur. Dit omvat onder meer het monteren en aansluiten van extra benodigde apparaten, zoals volgdisplays en printers;
  • Softwarekoppelingen. Met ABW Software kunt u snel en efficiënt weegregistraties vastleggen en uitgebreide overzichten produceren. Ook koppelingen met uw bestaande softwareoplossingen, zoals ERP-systemen, zijn met dit modulaire softwarepakket te realiseren.

Externe werkzaamheden

Weeginstallaties waarbij gebruik wordt gemaakt van een putconstructie en/of zwaardere constructies, zoals bovengrondse weegbruggen, vergen aanvullende expertise. Dan kunt u denken aan civiele werkzaamheden (uitgraven en afvoeren van grond) en zaken als het correct en verantwoord aanbrengen van hemelwaterafvoer en funderingsaarding.

ABW voorziet uw aannemer (of uzelf, als u zelf deze werkzaamheden oppakt) van de benodigde tekeningen en instructies voor een succesvolle uitvoering hiervan.

Advies op maat

ABW biedt ook advies over de beste plaatsingsmogelijkheden van uw weegsysteem. Bijvoorbeeld: de optimale locatie van een weegbrug voor gemakkelijk op- en afrijden en advies over het voorkomen van problemen bij wateroverlast. Wij helpen u graag om de beste keuze te maken.

Zowel vervanging als complete nieuwe installaties

Onze TD kan u op verschillende manieren ondersteunen:

Installatie op locatie

  • Vervanging van bestaande weegsystemen (of onderdelen daarvan). Wij kunnen uw oude weegsysteem volledig of gedeeltelijk vervangen. Heeft u een defecte loadcell of andere of een indicator die niet meer aan uw wensen wat betreft functiemogelijkheden? Wij staan voor u klaar;
  • Installatie van nieuwe weegsystemen. Vanzelfsprekend adviseren we u over de best passende weegoplossingen voor uw weegbehoeften.

Ondersteuning op afstand

  • Instructies voor doe-het-zelvers. Indien nodig kan ABW ook op afstand ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld door middel van instructies, zodat u zelf kleine installatiewerkzaamheden kunt uitvoeren om daarmee kosten te besparen;
  • Ook voor mobiele weegbruggen. Zelfs voor de installatie van een mobiele weegbrug kan er op afstand assistentie verleend worden. Ideaal als u een weegbrug in het buitenland wilt plaatsen.

Voor al uw installatiewensen

Kies voor ABW en profiteer van onze uitgebreide expertise op het gebied van weegsystemen. Meer weten of een afspraak maken?