Kalibreren en ijken weegbrug: dit kunt u verwachten

Bent u benieuwd wat u zoal kunt verwachten bij het kalibreren en ijken van uw weegbrug? Alles wat u moet weten, leest u hier.

Kalibreren en ijken weegbrug: waarom belangrijk?

Het ijken van een weegbrug is verplicht wanneer u wilt dat het weegsysteem wordt toegelaten voor handelsdoeleinden. De ijking wordt eenmaal uitgevoerd: namelijk bij de (eerste) ingebruikname van uw weegbrug.

Met het kalibreren van een weegbrug wordt ervoor gezorgd dat de weegbrug in gebruik goed en nauwkeurig blijft wegen. Hierbij wordt vastgesteld of de weegnauwkeurigheid binnen de gestelde toleranties valt. In het kader van kwaliteitsmanagement wordt vaak een periodieke kalibratie voorgeschreven.

Bijzonderheden bij het kalibreren van weegbruggen

Bij het kalibreren wordt de volledige weegcapaciteit van de weegbrug doorgemeten. In verband met de grote weegvermogens (tot 70 ton en op aanvraag zelfs daarboven) komen een vrachtwagen en heftruck ter plaatse die bij u op locatie worden beladen om tot het benodigde gewicht te komen.

 

Kalibreren volgens strenge kwaliteitsnormen

Tijdens het kalibreren van uw weegbrug maken we bij ABW gebruik van gecertificeerde M1 gewichten. De kalibraties voldoen aan onderstaande normen:

  • ISO 17025. Deze norm stelt dat de gebruikte meetinstrumenten, waaronder de testgewichten, correcte meetwaarden registreren;

ABW werkt voor het kalibreren van weegbruggen samen met de firma Schouten Testgewichten.

Laat uw weegbrug tussentijds onderhouden

Voor een zo hoog mogelijke bedrijfszekerheid is tussentijds onderhoud aan uw weegbrug aan te bevelen. Hierbij controleren we uw weegbrug op de essentiële punten (waaronder de aarding en bekabeling). Ook reinigen we de mechanische delen. Zo kunt u blijven vertrouwen op een goede werking van uw weegbrug. Blijkt onverhoopt dat uw weegbrug aan reparatie toe is? Waar mogelijk zorgen we er nog dezelfde dag voor dat uw weegbrug weer optimaal functioneert.

Kom niet voor verrassingen te staan

Profiteer bij ABW van een voordelig onderhoudscontract. Hierin zijn voorrijkosten, arbeid, gebruik van gecertificeerde M1 gewichten voor de kalibratie en het verstrekken van het kalibratiecertificaat standaard opgenomen tegen een voordelig tarief. Meer over onze onderhoudsabonnementen leest u hier.

Laat uw weegbrug ijken en/of kalibreren door ABW

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het ijken en/of kalibreren van uw weegbrug via ABW? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier voor meer informatie:

Vraag informatie aan

Formulier succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw