Kalibratierapport: gemakkelijk en snel bij ABW

Bij het kalibreren van een weegschaal wordt de weegnauwkeurigheid door middel van gecertificeerde ijkgewichten gecontroleerd. Het opstellen van een kalibratierapport vormt het schriftelijke bewijs dat deze controle (op de juiste manier) heeft plaatsgevonden.

Diverse kwaliteitssystemen, zoals ISO 9001, HACCP en BRC, stellen een kalibratierapport als eis, om aantoonbaar te maken dat het weegsysteem naar behoren functioneert. Daarnaast wekt het kunnen overhandigen van een kalibratierapport veel vertrouwen bij uw eigen afnemers/klanten.

Voldoet aan hoge standaarden

Een kalibratierapport van ABW omvat een aantal belangrijke kenmerken. Zo vindt u de condities terug waaronder de kalibratie is uitgevoerd én ontvangt u een overzicht met meetpunten en (indien van toepassing) geconstateerde afwijkingen.


Als PDF-bestand aangeleverd

Zodra de kalibraties zijn afgerond en u de werkbon heeft geaccordeerd, ontvangt u direct de kalibratierapporten per e-mail in PDF-formaat. Zo heeft u de benodigde documenten direct digitaal, wat praktisch is voor uw eigen administratie.


Gedetailleerde overzichtslijsten

Naast een kalibratierapport per weegsysteem, voorzien we u ook van uitgebreide en gebruiksvriendelijke overzichtslijsten met eventuele op- of aanmerkingen. Zijn er meerdere weegsystemen bij u in gebruik die door ons gekalibreerd worden? Dan brengen we twee extra velden aan met (1) uw eigen specificatie van de weegschaal en (2) een intern nummer. Hieruit wordt bijvoorbeeld direct duidelijk op welke locatie of afdeling de weegschaal zich bevindt en ziet u dus in één oogopslag over welk systeem wordt gesproken.


Afwijkingen snel verholpen

Mocht blijken dat de wegingen van een of meerdere weegsystemen buiten de geldende toleranties vallen, dan maakt ABW een vervolgafspraak wanneer het probleem niet dezelfde dag kan worden verholpen.


Herinnerings-e-mail

Is een periodiek kalibratierapport vereist? Maak voor optimale ontzorging gebruik van de kalibratieservice van ABW. Wij sturen u in dat geval één maand voor de verstrijkdatum een herinnerings-e-mail voor het inplannen van een nieuwe afspraak.


Betrouwbaar kalibratierapport bij ABW

ABW kalibreert weegsystemen volgens de richtlijnen van de EN45501 (ook wel bekend als de ijkwet). Er wordt hierbij gebruikgemaakt van gecertificeerde M1 gewichten. Kies voor gemak en een vlotte en vakkundige aanpak; vraag nu een kalibratierapport aan bij ABW.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier:

Vraag informatie aan

Formulier succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw