Wat kost een weegbrug?

We krijgen regelmatig de vraag: wat kost een weegbrug? Vaak wordt dan gerefereerd aan de stalen of betonnen weegbrugconstructie zelf, in sommige gevallen ook aan de bijbehorende weegcomponenten en randapparatuur. Bij ABW weten we uit ervaring dat de oplevering van een weegbrug vrijwel altijd maatwerk is en geloven we dat deze vraag de lading niet helemaal dekt. Passender vinden we de vraag: wat levert een weegbrug u op?

Lees verder om te ontdekken hoe onze weegbrugaanpak uw operationele kosten en administratieve lasten structureel verlaagt.

Voorkom onvoorziene kosten

Bij ABW zijn we ervan overtuigd dat een kwalitatieve weegbrug hoge (onvoorziene) kosten voorkomt. Daarbij is het wel van belang dat u met een partner in zee gaat die weet waar hij over praat en u op alle fronten goed adviseert. Twee manieren waarop ABW u ondersteunt:

  • U elimineert overbelading. Wist u dat van alle gecontroleerde vrachtwagens maar liefst 20% overbeladen is? Buiten het feit dat overbeladen vrachtwagens niet verkeersveilig zijn vanwege de langere remweg, kan overbelading ook forse boetes opleveren. Op meerdere wegdekken verspreid in Nederland zijn sensorinstallaties in gebruik om overbelading vast te stellen. Door uw vrachtwagen te wegen op een weegbrug voorkomt u dat uw chauffeurs met een te zwaar beladen voertuig op pad gaan. Dan moet u er uiteraard wel zeker van zijn dat de weegbrug kwaliteit levert en nauwkeurig weegt. ABW biedt u die zekerheid. U bent niet alleen aan het juiste adres voor de nieuwkoop van weegbruggen met een zeer robuuste bouwkwaliteit, ook in gebruik kan ABW de nauwkeurigheid van uw weegbrug te allen tijde nalopen door uw weegbrug (periodiek) te kalibreren;
  • U kunt vertrouwen op een correcte plaatsing. Met de juiste plaatsing voorkomt u een hoop ongemak en onvoorziene schadeposten. Zo is het van belang dat een weegbrug altijd op het hoogste punt van het terrein wordt geplaatst ten behoeve van een goede, natuurlijke afvloeiing. Ook zijn de ruimte-inname en de plaatsingshoogte van een weegbrug (er zijn zowel verdiepte als bovengrondse exemplaren) belangrijke aandachtspunten voor optimale toegankelijkheid. Alles wat u hierover moet weten, leest u in onze weegbruggen brochure.

Verlaag operationele kosten en administratieve lasten

Wegen is meer dan ‘harde techniek’. Met de weegbrugsoftware en randapparatuur van ABW kunt u uw operationele kosten en administratieve lasten fors verlagen. Ons softwarepakket helpt om uw…

  • … klant- en weeggegevens gemakkelijk en snel digitaal te verwerken. U behoudt het overzicht door al uw gegevens te bundelen in één handig totaaloverzicht;
  • … weegprocessen te versnellen. Zo hoeven chauffeurs het voertuig niet meer te verlaten bij gebruik van zelfhulpterminals, kentekenregistratie en badges;
  • … facturatie te stroomlijnen. Het is mogelijk om koppelingen te maken aan uw eigen (boekhoud)software. Dit is ideaal wanneer u wegingen verricht voor derden.

Wat kost een weegbrug om te huren?

Voor tijdelijk gebruik kan het huren van een weegbrug een interessante keuze zijn. Bij ABW bedraagt de kale huur van een mobiele weegbrug 1.000 euro bij een (minimale) huurtermijn van één maand. Onze 70t weegbruggen geven het gewicht over het gehele bereik weer per 20 kg. De kosten vallen lager uit naarmate u de mobiele weegbrug voor een langere periode huurt. Informeer naar de mogelijkheden.

Laat u vrijblijvend adviseren

Wilt u meer weten over (het huren van) onze weegbruggen? Of de speciale weegbrugsoftware van ABW? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact op voor een vrijblijvend advies op maat.