Weegoplossingen voor (petro)chemie

“AB Weegtechniek heeft onze weegbrug perfect gereviseerd. We kunnen er weer jaren mee vooruit.”
- Jan-Willem van den Brink - Schriek & Hol

Weegoplossingen voor al uw weeguitdagingen

Het verrichten van wegingen in de (petro)chemische sector gaat gepaard met de nodige complexiteit. Of het nu gaat om het wegen en afvullen van vloeibaar aardgas of het nauwkeurig doseren van chemicaliën voor productieprocessen, het kiezen van het juiste weegsysteem is essentieel voor de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van het hele proces. Bij ABW bieden we uiteenlopende weegoplossingen die gehoor geven aan de specifieke weegwensen binnen de (petro)chemie.

Veiligheidsnormen
Veiligheidsnormen
Onze weegoplossingen voor de (petro)chemie zijn ontworpen met veiligheid als topprioriteit. Zo kunt u vertrouwen op veilig gebruik in zelfs de meest veeleisende omstandigheden.
Hoge nauwkeurigheid
Hoge nauwkeurigheid
Onze weegoplossingen leveren keer op keer nauwkeurige resultaten, wat cruciaal is voor zaken als kwaliteitscontrole en productconsistentie.
Connectiviteit
Connectiviteit
Onze weegoplossingen zijn naadloos te integreren in uw bestaande (regel)systemen en (productie)processen met behulp van slimme connectiviteitsopties voor gegevensoverdracht.

We houden rekening met de belangrijkste aandachtspunten

 • Capaciteit. Van het wegen en afvullen van kleine hoeveelheden specialistische chemicaliën in laboratoriumsettings tot aan tankvrachtauto’s; onze weegsystemen zijn af te stemmen op uw capaciteitsvraag en omgevingsfactoren;
 • Veiligheid. Het materiaal waaruit uw weegsysteem is vervaardigd speelt een belangrijke rol bij wegingen in de procesindustrie. Veel (vloei)stoffen in de (petro)chemie zijn immers brandbaar en kunnen bij ongunstige omstandigheden dus explosief zijn. Zorg er daarom voor dat uw proceslijn en de weegoplossingen die er deel van uitmaken gecertificeerd zijn voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. U herkent dit aan de afgegeven ATEX-certificaten;
 • Nauwkeurigheid. Ook de nauwkeurigheid van weegsystemen is een belangrijk aandachtspunt. Zo kan bij het bepalen van een juiste mengverhouding een kleine afwijking leiden tot fouten in het chemische proces en op zijn beurt resulteren in ongewenste producteigenschappen. Daarom is het cruciaal dat uw weegsysteem consistent en betrouwbaar weegt, ook onder zware werkomstandigheden;
 • Automatisering. Moderne (petro)chemische bedrijven maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde processen. ABW kan weegsystemen integreren in bestaande systemen en uitrusten met automatische gegevensuitwisseling. Daarbij hanteren we industriestandaarden voor datacommunicatie. Wat dat u oplevert? Forse tijdbesparing, een verminderde kans op menselijke fouten en efficiëntere werkprocessen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de communicatie van het live gewicht via een analoog signaal als 4-20 mA. Door middel van dit signaal kan vanuit een centrale besturingskamer het gehele proces worden gemonitord en aangestuurd worden.

Test

 • Bekijk categorie
  ATEX-weegschaal
 • Bekijk categorie
  Weegbruggen

  Laat u vrijblijvend adviseren

  Wilt u meer weten over de (ATEX-gecertificeerde) weegoplossingen van ABW? We helpen u graag vooruit, ook met maatwerkoplossingen. Wij bieden volledige service. Naast productadvies en aanschaf kunt u bij ons terecht voor installatie, kalibratie en periodiek onderhoud. Informeer naar de mogelijkheden.