Weegschaal reparatie

Is uw weegschaal aan reparatie toe? De technische dienst van ABW heeft veel ervaring in het opsporen en verhelpen van storingen en zorgt ervoor dat uw productieproces zo snel mogelijk weer hervat kan worden.

Veel voorkomende oorzaken van storingen

Veel weegschalen worden dagelijks onder zware omstandigheden gebruikt. De meest voorkomende oorzaken van storingen:

  • Slijtage. Na verloop van tijd kan een weegschaal zijn nauwkeurigheid verliezen door werktuigkundige oorzaken, zoals mechanische schokken of bewegende onderdelen die beschadigen door frictie;
  • Vervuiling. Opgehoopt vuil kan het meetmechanisme ontregelen of beschadigen en is dus eveneens funest voor de nauwkeurigheid van een weegschaal. Vuil is niet altijd even toegankelijk; in dat geval zijn aanvullende reparatiehandelingen nodig;
  • Vocht. De inwerking van vocht kan problemen opleveren met elektronische componenten of resulteren in chemische aantasting. Voorbeelden hiervan zijn oxidatie en beschadiging door zuren of andere agressieve stoffen.

Mocht uw weegschaal om bovenstaande of andere redenen niet goed meer functioneren en aan reparatie toe zijn, dan bent u bij ABW aan het goede adres.

Herkeuring weegschaal na reparatie

Zodra een reparatie wordt uitgevoerd die van invloed is op de weegfunctie, moet een weegschaal die voor handelsdoeleinden wordt gebruikt voor ingebruikname verplicht een herkeuring ondergaan volgens artikel 7 van de NEN-EN45501 (ijkwet). Dit geldt ook wanneer er verzegelingen zijn verbroken.

Onze servicemonteurs zijn opgeleid tot erkend keurmeester (NMi-7134), wat inhoudt dat wij bevoegd zijn uw weegschaal na reparatie gelijk weer te verzegelen en indien noodzakelijk een herkeuring uit te voeren. Dit betekent dat u de weegschaal direct weer in gebruik kunt nemen.

Snelle service, snel weer in gebruik

Waar mogelijk zorgen we er nog dezelfde dag voor dat uw weegschaal weer goed functioneert binnen de gestelde toleranties volgens de NEN-EN45501. Van veel weegschaalfabrikanten hebben wij onderdelenpakketten op voorraad in ons magazijn. Dankzij korte lijnen met fabrikanten en uitgebreide kennis van een grote diversiteit aan merken kunnen wij uw storing zeer snel verhelpen.

Reparatie op locatie mogelijk

Reparatie aan kleine weegschalen vindt plaats in onze werkplaats in Dronten. Heeft u echter grote/meerdere weegschalen die niet uit het arbeidsproces kunnen worden genomen? Dan verzorgt onze servicedienst de reparatiewerkzaamheden vanzelfsprekend op locatie.

Vakkundige weegschaal reparatie via ABW

Wat het defect aan uw weegschaal ook veroorzaakt, ABW heeft voor u de oplossing. We repareren diverse soorten industriële weegschalen, waaronder tafelweegschalen/bankweegschalen, palletwegers, rijdende pompwagens, wegende bunkers/hoppers/silo’s, en weegbruggen.

Wilt u een reparatieaanvraag bij ons doen? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31 (0)321-700223 of onderstaand contactformulier:

Aanvragen reparatie weegschaal

Formulier succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw