Weegoplossingen voor de afvalrecycling

“AB Weegtechniek heeft onze weegbrug perfect gereviseerd. We kunnen er weer jaren mee vooruit.”
- Jan-Willem van den Brink - Schriek & Hol

Weegoplossingen voor al uw weeguitdagingen

Of u nu op grote schaal papierafval, schroot, gebruikte bakolie of iets anders verzamelt – uw afvalstromen vertegenwoordigen waarde. Dan is het uiteraard wel van belang dat u de kwantiteit goed in kaart kunt brengen. ABW helpt u daarbij. Met onze slimme weegoplossingen managet u nauwkeurig de in- en uitgaande stromen in uw milieustraat. Zo weten u en uw afnemers waar ze aan toe zijn en investeert ú in de efficiëntie en winstgevendheid van uw organisatie. Onze weegoplossingen zijn aanpasbaar aan uw behoeften en in elke fase van het weegproces.

Hoge nauwkeurigheid
Hoge nauwkeurigheid
Onze weegsystemen bieden een hoge nauwkeurigheid. Zo kunt u erop vertrouwen dat recycleerbare materialen correct worden gewogen, wat essentieel is voor zowel financiële als ecologische doeleinden.
Hoge gebruiksduurzaamheid
Hoge gebruiksduurzaamheid
De recyclingindustrie hanteert strenge eisen. Onze weegoplossingen bestaan uit duurzame, slijtagebestendige materialen en componenten voor een langere levensduur en minder onderhoud.
Gebruiksvriendelijke Interfaces
Gebruiksvriendelijke Interfaces
Gebruiksgemak is essentieel. Onze weegoplossingen zijn voorzien van intuïtieve gebruiksinterfaces voor snellere en efficiëntere weegprocessen waarmee u uw klanten en uzelf ontzorgt.

Toekomstbestendige weegoplossingen

De weegoplossingen van ABW zijn gemaakt om onder zware omstandigheden te presteren en uitvoerbaar in hoge capaciteiten. Wij onderscheiden twee soorten (statische) weegsystemen: vloerwegers en weegbruggen.

  • Vloerwegers. Dit zijn compacte weegsystemen die op of in de vloer worden gestationeerd. Deze systemen zijn ideaal voor het wegen van klein verhandelbare (bulk)goederen en dus ook afvalstromen. Op vloerweegschalen wordt de lading in de regel per vorkheftruck aangevoerd. Er zijn ook uitvoeringen voor heavy duty gebruik waarmee onder meer containers gewogen kunnen worden;
  • Weegbruggen. Bij diverse recyclingbedrijven kunnen zowel particuliere als zakelijke aanbieders grote hoeveelheden afvalstoffen aanbieden die door de gemeente worden geweigerd. Deze bedrijven werken doorgaans met weegbruggen die de betreffende voertuigen met afval wegen bij het in- en uitrijden (om zo het verschil in gewicht te registreren). Weegbruggen zijn ideaal voor dit doel. Naast weegbruggen voor vrachtwagens zijn er speciale weegbruggen voor bestelbussen en auto’s met aanhangers, zoals de B8C weegbrug van ABW.

Om uw weegprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten, kunt u bij ABW terecht voor onder meer:

  • Zelfbedieningsterminals met desgewenst toegangscontrole (kentekenregistratie), waarmee chauffeurs veel tijd besparen;
  • Datamanagementoplossingen, waarbij op klantniveau weegdata kan worden geregistreerd en uitgewisseld voor onder andere facturatiedoeleinden.

Test

  • Bekijk categorie
    Vloerweegschalen
  • Bekijk categorie
    Weegbruggen

Laat u vrijblijvend adviseren

Wilt u meer weten over de weegoplossingen van ABW voor de recycling? Neem contact op met onze experts voor vrijblijvend advies. We helpen u graag vooruit, ook met maatwerkoplossingen.