Weegoplossingen voor de voedselverwerkende industrie

“AB Weegtechniek heeft onze weegbrug perfect gereviseerd. We kunnen er weer jaren mee vooruit.”
- Jan-Willem van den Brink - Schriek & Hol

Waar gehakt wordt vallen spaanders? Die vlieger gaat natuurlijk niet op voor de voedselverwerkende industrie. Waar voedsel wordt verwerkt en afgewogen, is hygiëne van het allergrootste belang. Er gelden daarom strenge voorschriften op het gebied van reinigbaarheid en materiaalkeuze. ABW biedt uiteenlopende weegoplossingen om gehoor te geven aan de specifieke weegwensen binnen de voedselverwerkende industrie.

Zeer goed (nat) reinigbaar
Zeer goed (nat) reinigbaar
Vervuiling hecht zich niet of nauwelijks aan het weegvlak. De weegschalen zijn verder uitstekend nat en op hoge temperaturen reinigbaar.
Hoge gebruiksduurzaamheid
Hoge gebruiksduurzaamheid
Met onze RVS-weegschalen hoeft u zich geen zorgen te maken over roestvorming of afbladderende lak, waardoor uw productkwaliteit en de voedselveiligheid niet in het geding komt met alle gevolgen van dien.
Slim en hygiënisch ontwerp
Slim en hygiënisch ontwerp
Onze weegoplossingen bevatten geen onnodige randen en hoeken waar vuil kan ophopen. Zo verlaagt u het risico op contaminatie.

Weegschaal van RVS: altijd een succes

De materiaalkeuze speelt een belangrijke rol bij wegen in voedselverwerkende omgevingen. Levensmiddelen kunnen immers bestaan uit agressieve stoffen, zoals (vet)zuren. Een weegschaal van RVS (bij voorkeur 304 of 316 legering) is daartegen opgewassen. RVS 304 is gangbaar. Heeft u echter met agressievere zuren te maken, dan is RVS 316 een must vanwege de hogere bestendigheid tegen spleet-, spanningscorrosie en putcorrosie en aanverwante kwaliteitseigenschappen.

Een greep uit onze weegoplossingen

Test

  • Bekijk categorie
    RVS weegschaal
  • Bekijk categorie
    Vloerweegschalen
  • Bekijk categorie
    Printers

Deze tevreden klanten gingen u al voor

Aardappelweger

gewichtsbalken

Laat u vrijblijvend adviseren

Wilt u meer weten over de weegoplossingen van ABW? Of zoekt u specifieke uitvoeringen en/of afmetingen die buiten het gangbare aanbod vallen? Neem contact op met onze experts voor vrijblijvend advies. We helpen u graag vooruit, ook met maatwerkoplossingen.