Weegbruggen

beton of staal ***bovengronds  of verdiept - ondergronds

Betonnen weegbruggen zijn een betere keuze bij intensief gebruik, hebben een langere levensduur en zijn natuurlijk minder gevoelig voor blikseminslag. Een betonnen weegbrug gaat jarenlang mee en zal probleemloos het veelvuldig wegen van zware ladingen (tot 100 ton) aankunnen.

'Bovengronds verdiept' houdt in een lichte oprij-helling. Er kan eerder en meer vuil onder het weegdek komen van een bovengronds verdiepte weegbrug dan onder het weegdek van een ondergrondse weegbrug. Een ondergrondse weegbrug ligt gelijk met het 'maaiveld' (geen rijhelling) en heeft minder last van vervuiling onder het weegdek. Verder is het moeilijker toegankelijk voor schoonmaak en onderhoud dan de bovengronds verdiepte weegbrug. Ook het civiel werk kunnen we voor u doen , zodat er turnkey opgeleverd wordt.

Om het weegproces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen is het mogelijk om zelfbedieningsterminals toe te passen waarbij de vrachtwagenchauffeur niet meer hoeft uit te stappen.

Ook camera's met kentekenherkenning, slagbomen, verkeerslichten en grote volgdisplays kunnen op het systeem worden aangesloten om de in- en uitwegingen zo goed mogelijk te reguleren.

Wanneer u de weegbrug minder intensief gebruikt en op zoek bent naar een goedkopere oplossing, biedt een stalen weegbrug bovengronds uitkomst. Met deze goedkopere weegbrug bespaart u naast de constructie ook op civiele werkzaamheden (afgraven en afvoer van grond, riolering aanleggen etc.).

Zowel de betonnen als de stalen weegbrug kunnen worden uitgebreid met een software pakket om de gegevens gemakkelijk digitaal te verwerken. Voordelen van zo'n software programma zijn:

  • Tijd besparen op het invullen van kenteken, klantgegevens, product etc.;
  • Het kan gekoppeld worden aan uw boekhoudsysteem voor automatische facturatie;
  • Klantenbestand en producten importeren door middel van een csv-bestand;
  • Een overzicht uitdraaien van het aantal wegingen in een bepaalde periode. Dit kan ook nog verder gespecificeerd worden per klant.
onderhouden repareren kalibreren reviseren